Een split airco is een populair koelsysteem dat bestaat uit twee belangrijke componenten: een binnenunit en een buitenunit. De binnenunit wordt geïnstalleerd in de ruimte die je wilt koelen, terwijl de buitenunit zich buiten het gebouw bevindt. Deze twee units werken samen om koele lucht naar binnen te brengen en warme lucht naar buiten af te voeren.

Hoe werkt een split airco?

Het werkingsprincipe van een split airco is gebaseerd op het principe van warmteoverdracht. De binnenunit neemt warme lucht uit de ruimte op en voert deze naar de buitenunit. Daar wordt de warme lucht afgekoeld door middel van een koelmiddel en vervolgens naar buiten afgevoerd. Tegelijkertijd wordt koele lucht geproduceerd en via de binnenunit terug de kamer ingeblazen.

Voordelen van een split airco

Een van de grootste voordelen van een split airco is dat het een efficiënte en energiezuinige manier biedt om je huis te koelen. In vergelijking met traditionele airconditioners verbruiken split airco’s minder energie, wat leidt tot lagere energiekosten. Bovendien bieden ze een gerichte koeling, waardoor je specifieke kamers kunt koelen in plaats van het hele huis.

Een ander voordeel is dat split airco’s over het algemeen minder geluid maken dan andere koelsystemen. De compressor en ventilator bevinden zich namelijk buiten het gebouw, waardoor het geluidsniveau binnen beperkt blijft. Dit is vooral gunstig voor mensen die gevoelig zijn voor geluidsoverlast of een rustige omgeving nodig hebben.

Waarom een split airco kiezen?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een split airco in plaats van andere koelingsopties. Ten eerste biedt het flexibiliteit. Met een split airco kun je specifieke kamers koelen op verschillende tijdstippen, afhankelijk van je behoeften. Je kunt ook de temperatuur in elke kamer individueel regelen, waardoor iedereen zijn ideale comfortniveau kan instellen.

Benieuwd naar het energieverbruik van een split airco? Een split airco verbruikt elektriciteit om te functioneren. Het energieverbruik kan variëren afhankelijk van het model en de instellingen. Kies voor een energiezuinige optie met een hoog energie-efficiëntie ratio (EER) om kosten te besparen.

Welke split airco kopen?

Wil je een split airco kopen, maar weet je niet welke het beste bij jou past? Geen zorgen, we helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Hier zijn enkele tips om rekening mee te houden.

  • Capaciteit: Bepaal de grootte van de ruimte die je wilt koelen. Kies een split airco met voldoende capaciteit om de kamer efficiënt te koelen
  • Energie-efficiëntie: Let op het energieverbruik van de airco. Kies een model met een hoog energie-efficiëntie ratio (EER) om kosten te besparen op lange termijn
  • Geluidsniveau: Als je de split airco in een slaapkamer of studeerkamer wilt gebruiken, is het belangrijk om een model te kiezen dat weinig geluid produceert
  • Installatiegemak: Controleer of de installatie eenvoudig is en of er geen ingrijpende bouwwerkzaamheden nodig zijn, vooral als je in een huurwoning woont

Neem contact met ons op

Ben je op zoek naar professionele airco-installatiediensten in de regio van Dordrecht, Rotterdam, Breda, Gouda, Hardinxveld, Gorinchem of omgeving? Dan staan wij voor je klaar. Airco-Xtra is jouw vertrouwde partner in aircosystemen.

Neem contact op met deze experts voor advies, installatie en onderhoud van je airconditioningsysteem. Geniet van comfortabele en aangename temperaturen in huis of op kantoor. Wij bieden altijd de beste kwaliteit en wij bieden jaarlijks onderhoud en montage. Al onze installateurs zijn STEK F-gassen erkend, dit is voor airconditioningssystemen met een buitenunit.