Welke airco heb ik nodig?

Bent u aan het kijken naar een airco voor thuis of op kantoor, maar weet u nog niet welke het gaat worden? Er zijn verschillende soorten airco’s op de markt, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Het ligt deels aan uw situatie welke airco u nodig heeft. We nemen de verschillende soorten airconditioningsystemen een voor een met u door, zodat u een weloverwogen keuze maakt.

Welke soorten airco’s zijn er?

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om airco’s: single-split units, multi-splits units, mobiele airco’s, raamairco’s, cassette-units voor systeemplafonds en kanaalairconditioning. Deze aircosystemen kunnen veel meer dan alleen verkoeling bieden, ook verwarming, bevochtigen, ontvochtigen en luchtzuivering behoren tot de mogelijkheden.

Single-split unit

Een single-split airco is een type airconditioningsysteem dat bestaat uit een binnen- en buitenunit die met elkaar zijn verbonden door middel van een koelleiding. De binnenunit wordt geïnstalleerd in de ruimte die gekoeld moet worden, terwijl de buitenunit buiten wordt geplaatst, bijvoorbeeld op het balkon of in de tuin. Een single-split airco is geschikt voor het koelen van één ruimte en kan worden gebruikt voor zowel koeling als verwarming. Dit type airco is relatief eenvoudig te installeren en is een goede keuze voor kleinere kamers, zoals slaapkamers of studeerkamers.

Multi-split unit

Een multi-split airco is een type airconditioningsysteem dat bestaat uit meerdere binnenunits die verbonden zijn met één of meerdere buitenunits. Dit type airco is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes tegelijkertijd en biedt de mogelijkheid om de temperatuur in elke ruimte afzonderlijk te regelen. Hierdoor kan iedereen in huis genieten van een comfortabele temperatuur, ongeacht waar ze zich bevinden. Een multi-split airco is een goede keuze voor grotere huizen of kantoren met meerdere kamers die gekoeld moeten worden. Het systeem is relatief eenvoudig te installeren en biedt een efficiënte manier om meerdere ruimtes te koelen met één buitenunit.

Mobiele airco

Een mobiele airco is een draagbare airco die verplaatst kan worden van kamer naar kamer. Dit type airco is ideaal als u geen vaste installatie wilt of kunt installeren, bijvoorbeeld omdat u in een huurhuis woont of als u geen buitenunit kunt plaatsen. Een mobiele airco kan gemakkelijk worden verplaatst en is verkrijgbaar in verschillende modellen en maten. Nadelen zijn: het geringe koelvermogen, neemt veel ruimte in beslag en de slang moet via een open raam naar buiten afgevoerd worden.

Kanaalairco

Een kanaalairco is een type airconditioningsysteem dat vaak wordt gebruikt in grotere gebouwen en huizen. Het systeem bestaat uit een centrale unit die meestal in een technische ruimte wordt geïnstalleerd en een netwerk van kanalen die lucht naar verschillende ruimtes in het gebouw transporteren. De kanaalairco is ontworpen om volledig verborgen te zijn, omdat de luchtuitlaten in het plafond of de muur worden geïnstalleerd. Hierdoor blijft het interieur van de ruimtes onaangetast en wordt een gelijkmatige luchtverdeling gerealiseerd.

Cassette-airco

Een cassette-airco is een type airconditioningsysteem dat vaak wordt gebruikt in commerciële gebouwen, zoals kantoren en winkels. Het systeem bestaat uit een binnenunit die in een systeemplafond wordt ingebouwd en een buitenunit die buiten wordt geplaatst. De luchtuitlaten van de cassette-airco zijn gemonteerd aan de onderzijde van de unit en blazen koele of warme lucht de ruimte in.

Raamairco

Een raam-airco is een type airconditioningsysteem dat eenvoudig kan worden geïnstalleerd in een raam of een muur. Het systeem bestaat uit een enkele unit die zowel de binnen- als de buitenunit omvat. De unit wordt geïnstalleerd in een raam of muur, waarbij de buitenkant van de unit naar buiten wijst. Een raam-airco is geschikt voor het koelen van een enkele kamer en is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudig te installeren en betaalbare oplossing voor het koelen van hun huis.

Welke Daikin airco kiezen?

Al gehoord van een Daikin airco? Daikin is in de wereld van airconditioning een van de meest toonaangevende en gerenommeerde merken. Het merk levert uitsluitend moderne, betrouwbare en hoogwaardige airconditioningsystemen. De voordelen van Daikin airco’s zijn dat ze efficiënt, energiezuinig en stil zijn. Maar bovenal hebben ze een hoog rendement en zien de airco’s er stijlvol uit. Daikin biedt de volgende modellen aan:

  • Daikin Perfera
  • Daikin Stylish
  • Daikin Comfora
  • Daikin Sensira

Neem contact op met uw airco specialist in de regio

Het kiezen van het juiste airconditioningsysteem hangt af van verschillende factoren, zoals: de grootte van de ruimte, het aantal ruimtes dat gekoeld moet worden en uw persoonlijke voorkeur. Het is altijd aan te raden om advies te vragen aan een airco specialist om te bepalen welke airco het beste past bij uw situatie.

Woont u in de omgeving van Dordrecht, Rotterdam, Breda, Gouda of Gorinchem? Dan kunnen de specialisten van Airco-Xtra.nl u adviseren en eventueel ondersteunen bij de installatie. Onderdeel van onze service is het uitvoeren van periodiek onderhoud en reparatie.